Peter en Leonie (Mindful Opvoeden)

We hebben samen de mindful ouderschap training gevolgd bij Anouk. Wij vonden het echt een unieke mogelijkheid om dit samen te doen en gelijk te kunnen toepassen in ons gezin. Bij ons ontstond door het samen te doen meer begrip voor elkaar. De sfeer bij Anouk is rustig, open en prettig. Alles wat we bespraken en oefenden tijdens de training, konden we dezelfde week toepassen in ons gezin. Het geeft ons veel handvatten bij verschillende situaties en conflicten. Wij vinden mindfulness in ons gezin een heel waardevolle toevoeging en doen de oefeningen dagelijks.

Minke, 18 jaar 

“Via mijn jongere zusje (16 jaar) kwam ik bij Anouk terecht. Ik wist van mezelf dat mijn stresslevels hoog liggen en ik het vaak moeilijk vind om dingen los te laten en te accepteren zoals ze zijn. Daarnaast ben ik ook vrij perfectionistisch ingesteld. Deze eigenschappen belemmerden mij regelmatig en ik wilde hier graag iets aan doen. Tijdens de lessen van Anouk heb geleerd hoe ik me kan ontspannen op momenten van stress en om even een momentje voor mijzelf te nemen. Ook heb ik wat meer leren roeien met de riemen die ik heb en kan ik bepaalde omstandigheden beter nemen zoals ze zijn. Anouk heeft mij geleerd hoe ik wat lichter in het leven kan staan en meer kan genieten van de kleine dingen.
Ik ben altijd met veel plezier naar Anouk gegaan en ik vind het oprecht jammer dat ik mijn 10 lessen al afgerond heb. Ik kan de mindfulness lessen van Anouk echt aan iedereen aanraden. Het heeft mij meer geholpen dan ik van te voren had verwacht.

Minke

Loek, 9 jaar 

“Ik kwam bij Anouk omdat ik niet zo goed in slaap kon vallen en omdat ik altijd heel druk in mijn hoofd was. Nu heb ik geleerd om met oefeningen rustig in slaap te vallen. Dat gaat steeds beter. En soms gebruik ik de oefeningen ook overdag als het om mij heen druk is. Het was altijd heel fijn bij Anouk.”

Loek 

“We moesten ervoor uit Utrecht komen rijden maar geen moment spijt gehad! Loek had altijd zin om te gaan. Na een aantal sessie zag ik Loek echt veranderen. Hij kan zich nu beter focussen op zichzelf en heeft geleerd makkelijker te schakelen zodat hij de rust in zijn lijf weer kan herpakken. Door die rust staat hij nog steviger in de wereld. Bedankt Anouk, dat jij even met ons op reis bent gegaan in dit vraagstuk van Loek. Het voelde echt als een feestje om Loek naar jou te brengen.

Gina, moeder van Loek

Swaen, 7 jaar 

“Mijn dochter Swaen ging met heel veel plezier naar Anouk voor de mindfulness training. De warme sfeer die Anouk uitstraalt, haar enthousiasme en lichtheid zorgde ervoor dat mijn dochter zich meteen bij Anouk op haar gemak voelde. Ze kon zich tijdens de meditaties echt overgeven en alles even loslaten. Bijzonder vond ik dat. De kippetjes in de tuin en het springen op de trampoline naderhand deden ook erg goed!

Ik raad eigenlijk alle kinderen aan eens zo’n fijne cursus bij Anouk te doen!

Annika, moeder van Swaen

Elin, 10 jaar 

“Ik heb het heel fijn gehad bij Anouk. Ze heeft me niet alleen geholpen bij het in slaap vallen, maar ook met rustig worden overdag. Ook als ik boos word, kan ik makkelijker rustig blijven.”

Elin

“Elin heeft moeite met het in slaap vallen omdat er dan allerlei gedachten door haar hoofd spoken. Anouk heeft haar geleerd dat ze hier zelf iets mee kan, waardoor ze nu voelt en weet dat ze iets met deze gedachten en gevoelens kan; dat zij weer aan het roer staat. En dat met hele simpele, praktische en vooral ook leuke oefeningen en handvatten. Daarnaast voelt Elin zich erg fijn bij en met Anouk. Haar ervaringen als juf maken dat ze een hele fijne sfeer kan scheppen en ze erg goed kan aansluiten bij wat een kind nodig heeft. Dankjewel Anouk.”

Suzanne, moeder van Elin

Cato (9 jaar), Bram (7 jaar) en Stijn (7 jaar) 

“Na de kennismaking met mindfulness in de klas bij een van onze zonen, leek het ons een goed idee dat hij hiermee verder zou gaan. Hij kan nog wel eens rusteloos zijn, piekeren en slecht in slaap vallen. We wilden mindfulness aan al onze kinderen aanbieden zodat het een plekje  in ons gezin zou krijgen.

De kinderen gingen vol enthousiasme naar de training en kwamen er ook zo vandaan! Ze hebben allemaal hun eigen dingen eruit gehaald, die voor hen toepasbaar zijn. Onze zonen slapen elke avond in met de ‘slaap lekker’ oefening. Onze dochter gebruikt regelmatig de aandacht oefeningen. 

Het is voor ons als gezin een heel waardevolle tijd geweest en dat is het nog. Zeker bij onrustige momenten kunnen wij nu onze kinderen meer ondersteunen. Anouk is een heel warm persoon en onze kinderen hebben zich heel erg gezien gevoeld. Dankjewel hiervoor!”

Caren moeder van Cato, Bram en Stijn

Boris, 13 jaar 

“Ik vind dat Anouk hele goede meditaties kan geven, dat ze goede opdrachten geeft en dat ze heel gezellig is.”

Boris

“Mijn zoon van 13 is heel rusteloos, altijd in beweging en met minimaal 4 dingen tegelijk bezig. Toen ik hem vroeg of hij mindfulness zou willen doen, was hij daar erg op tegen. Na wat gesprekken wilde hij, bij de gratie Gods, wel een kennismakingsgesprek doen en een introductie oefening. Toen ik hem kwam halen was hij helemaal om. Hij gaat met veel plezier naar de mindfulness les. Vindt de oefeningen fijn en is dol op Anouk! Hij kan nu makkelijker zijn momenten van rust pakken, dit helpt hem erg in de schoolse-, thuis- en sociale situatie. Dankjewel Anouk!” 

Kim, moeder van Boris

Ties, 9 jaar

“Ontspanning, zelfverzekerder zijn en beter in staat zijn gevoel op een rustige manier te uiten. Dit heeft de mindfulness training Ties gebracht. De oefeningen zijn klein, simpel en tijdloos en daardoor makkelijk in de praktijk toe te passen. Ook als ouder leer je vanuit deze training meer te denken vanuit begrip en acceptatie voor wie je kind is en hoe je elkaar kunt versterken.”

Esther, moeder van Ties 

Maryse, 19 jaar

“Voorafgaand aan de training was ik wat sceptisch. Ik kon me niet zo goed voorstellen wat mindfulness was en hoe het mij zou helpen in het omgaan met bijvoorbeeld een stressvolle situatie. Al na de eerste les was ik om. Ik kon goed tot rust komen en merkte dat ik sneller signalen van mijn lichaam kon herkennen die aangaven dat ik even een stapje terug moest doen. Aan het einde van de training had ik echt het gevoel dat ik nu beter om kon gaan met lastige situaties. Ik vond het fijn dat er bij Anouk een hele veilige sfeer hangt. Ik voelde me veilig genoeg om mijn verhaal kwijt te kunnen. Ik raad het iedereen aan om mindfulness te doen. Ook als je het idee hebt dat je het niet persé nodig hebt. Het geeft een stukje rust.”

Maryse

Evelien, 12 jaar 

“Ik vond het fijn dat Anouk de les veranderde, zodat het paste bij hoe ik me op dat moment voelde. Ik vond het ook leuk om op de steiger te zitten.”

Evelien

“Anouk schept een fijne sfeer en ziet wat kinderen nodig hebben. Ze geeft oefeningen en handvatten waardoor ze zichzelf steeds beter leren kennen en meer leren vertrouwen op hun gevoel. Zo geeft ze de kinderen steeds weer een kleine grote les voor het leven. Onze dochter Evelien vond het heel fijn dat ze begrepen werd. Na een lange dag met veel prikkels leerde ze bij Anouk hoe ze weer tot rust kon komen. De handvatten die ze daarvoor kreeg past ze nog steeds regelmatig toe.”

Sander, vader van Evelien

Fé, 10 jaar 

“Ik vond het heel leuk en rustgevend. Anouk heeft het heel goed gedaan en ze heeft een fijne stem die het goed uitlegt. Als ik op school gestrest ben, dan doe ik soms een oefening van Anouk en dat helpt. Ook ‘s avonds voordat ik ga slapen doe ik wel eens een oefening en daardoor kan ik fijner slapen.”

“Enorm tevreden en enthousiast over de mindfulness-training die mijn dochter bij Anouk heeft gehad. Mijn dochter is een twijfelaar/piekeraar en dan komt het regelmatig voor dat ze zich druk maakt over eventuele gevolgen van haar keuzes. Anouk heeft haar handvatten gegeven hiermee om te gaan. (door ademhalings- en ontspanningsoefeningen) Hierdoor is zij een stuk rustiger geworden en een heel vrolijk meisje die goed in haar vel zit!”

Elianne,  moeder van Fé