“Ik wil niet weten wat ik later word…

…ik wil weten wie ik nu ben

Je hebt een gevuld leven. Je bent druk met school, huiswerk maken, met sporten of andere hobby’s. Je wilt zeker ook tijd besteden aan vriendschappen, bijhouden van social media. En wellicht heb je een baantje. Je hebt veel ballen hoog te houden en je hoofd zit vol: met positieve gedachten, maar misschien ook piekergedachten. Haal ik die toets? Ben ik goed genoeg?  Zou ik niet iets meer….? Wat vinden anderen van mij? Soms zou je die maalstroom aan gedachten wel eens uit willen zetten. Maar hoe? Want dat is lastig!

Mindfulness kan je hierbij helpen. Het helpt je om die chaos in je hoofd tot rust te brengen. En een kalme geest is beter in staat om te plannen en te organiseren. En beter in het vinden van oplossingen! Hoe fijn is dat?!

Tijdens de mindfulness sessies train je je geest tot rust te komen en leer je je beter  te concentreren. Je leert te luisteren naar de signalen die je lijf afgeeft. Het helpt je om milder naar jezelf en anderen te kijken. Je leert surfen op de golven van het leven, zonder te worden overspoeld.

Mindfulness, het klinkt zweverig. Maar dat is het niet. Mindfulness is heel praktisch en eenvoudig toe te passen in het leven van iedereen. Herken je jezelf in de omschrijving van hierboven en wil je daar iets aan veranderen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Ik hoop je snel te ontmoeten!

Methode van Eline Snel

De methode die ik gebruik is de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel. Eline Snel is pionier op het gebied van mindfulness voor kinderen. Haar methode is ontwikkeld in 1990 en wordt inmiddels wereldwijd gebruikt door kindertrainers, therapeuten, op scholen en in de gezondheidszorg. De training is geschikt voor álle kinderen. De training bestaat uit 8 tot 10 wekelijkse, opeenvolgende modules.

In mijn training zet ik meditatie, ademhalings- en bewegingsoefeningen in. We hebben gesprekken over gevoelens, piekergedachten, zelfvertrouwen. Elke leeftijdsgroep vraagt om een andere invulling. Tijdens een intakegesprek kan ik hier meer over vertellen. Voor meer informatie over de methode Eline Snel: Kikker zit stil. Een film over mindfulness bij kinderen methode Eline Snel.